Fake Facebook ma Instagram Accounts Faafoliga Tagata Liberal Amerika e faatosina ai Faiga Palota Midterm

Facebook matua kamupani Meta faʻalavelaveina se fesoʻotaʻiga o tala faʻa-Saina na taumafai e faʻaosoina faiga faʻapolokiki a Amerika i le ogatotonu o le 2022, o le tala lea a Facebook i le Aso Lua.
O lo'o fa'aogaina e fa'alavelave fa'alavelave fa'aoga fa'amatalaga Facebook ma Instagram e fa'ailoa mai o ni tagata Amerika e lafo ai manatu i mataupu ma'ale'ale e pei o le faapa'u pepe, fa'atonutonuina o fana, ma le au faipule fa'apitoa e pei o Peresitene Biden ma le Senator Marco Rubio (R-Fla.).Fai mai le kamupani o loʻo taulaʻi le fesoʻotaʻiga i le US ma le Czech Republic ma faʻamalolo mai le tautoulu 2021 i le taumafanafana 2022. Na suia e Facebook lona igoa i le Meta i le tausaga talu ai.
Na taʻu atu e le pule o le Meta Global Threat Intelligence Ben Nimmo i le au tusitala o le upega tafailagi e le masani ai ona, e le pei o aafiaga muamua i Saina na taulai atu i le faasalalauina o tala e uiga i le Iunaite Setete i le lalolagi atoa, o le upega tafaʻilagi na taulaʻi autu i le Iunaite Setete.Setete o loʻo faʻaosoina tagata faʻaoga i le Iunaite Setete mo le tele o masina.A'o le'i faia le tuuga 2022.
“O le taotoga ua matou faaleaogaina nei o le taotoga muamua lea e faasaga i itu uma e lua o se mataupu maaleale i le Iunaite Setete,” o lana tala lea.“E ui ina le manuia, ae taua tele ona o se itu fou o loʻo faʻagaioi ai le faʻauluuluga a Saina."
I masina talu ai nei, ua avea Saina ma auala malosi mo faʻamatalaga sese ma faʻasalalauga i luga o faʻasalalauga lautele, e aofia ai le faʻalauiloaina o feʻau lagolago-Kremlin e uiga i le taua i Ukraine.Ua faasalalau e ala o faasalalauga faaleagafesootai a le setete o Saina ni faamatalaga sese e uiga i le pulea e le neo-Nazi o le malo o Iukureini.
I luga o le Meta, o tala a Saina na faʻaalia o ni tagata Amerika saoloto e nonofo i Florida, Texas, ma Kalefonia ma faʻasalalau faitioga a le Republican Party.Na taʻua e le meta i le lipoti o le fesoʻotaʻiga na taulaʻi atu foi i sui auai e aofia ai Rubio, Senator Rick Scott (R-Fla.), Sen. Ted Cruz (R-Tex.), ma Florida Gov. Ron DeSantis (R-), e aofia ai tagata taʻitoʻatasi. faipule.
Ole feso'otaiga e foliga mai e le maua le tele o fefa'ataua'iga po'o le fa'aogaina o tagata fa'aoga.O loʻo taʻua i le lipoti o faʻagaioiga faʻamalosi e masani ona faʻapipiʻi ni nai anotusi i taimi o pisinisi i Saina nai lo le taimi e ala ai le au maimoa.Fai mai le faʻasalalauga o fesoʻotaʻiga e aofia ai le itiiti ifo ma le 81 Facebook faʻamatalaga ma lua faʻamatalaga Instagram, faʻapea foʻi ma itulau ma vaega.
Tuʻuese, Meta fai mai na faʻalavelaveina le tele o faʻalavelave faʻalavelave i Rusia talu mai le amataga o le taua i Iukureini.O le taotoga na faʻaogaina ai se fesoʻotaʻiga o le sili atu i le 60 upega tafaʻilagi o loʻo faʻaalia o ni faʻalapotopotoga o tala fou a Europa, faʻalauiloaina tala e faitioina ai Ukraine ma Ukrainian tagata sulufaʻi, ma fai mai o faʻasalaga i Sisifo e faasaga ia Rusia o le a faʻafefe.
O le lipoti na fai mai o le taotoga na lafoina nei tala i luga o le tele o ala o faasalalauga lautele, e aofia ai Telegram, Twitter, Facebook, Instagram, ma nofoaga e pei o Change.org ma Avaaz.com.Fai mai le lipoti o le fesoʻotaʻiga na afua mai i Rusia ma e faʻatatau i tagata faʻaoga i Siamani, Farani, Italia, Iukureini ma Peretania.
Na lipotia mai e Meta se suʻesuʻega i le taotoga ina ua maeʻa ona suʻesuʻeina lipoti a le lautele mai le au tusitala suʻesuʻe Siamani e uiga i nisi o gaioiga a le upega tafailagi.


Taimi meli: Oke-31-2022
  • sns02
  • sns03
  • sns04
  • sns05